En sommar i Brighton – Lucy Diamond

I ”feel good”-boken En sommar i Brighton så får vi följa grannarna som bor i Villa Havsutsikten. Där bor många olika karaktärer med olika egenheter. Rosa har tidigare jobbat i reklambranschen men hon ville göra något annat. Charlotte flytta till Brighton när hon och hennes man gick skilda vägar. Jo är sjuksköterska som bor med sin dotter Bea. Margot är en äldre dam som har bott i samma lägenhet på Villa Havsutsikten i 20 år. Georgies man fick ett jobb att bygga ett vackert hus i Brighton och följde med eftersom det var ett arbete där han var tvungen att bo i närheten av sitt arbetet.

Georgie och hennes man Simon har varit tillsammans sedan deras sista år på gymnasiet och därefter läste de tillsammans på universitetet i Liverpool. Efter skoltiden så flyttade hem till sin hemstad. En dag fick Simon ett jobberbjudande i Brighton som han inte kunde tacka nej till. Georgie bestämde sig för att följa med sin älskade Simon till Brighton. Efter att bara ha gått hemma så bestämmer sig Georgie att hon ska skapa sig en karriär inom journalistiken. Hon får ett jobb på Brighton Rock. Hon kommer att ha en egen frågespalt där hon ska svara på människors problem. Georgie tycker att det ska bli roligt och något nytt att prova på, när hon nu kastar ut i detta spännande uppdrag. Men innan hon vet ordet av, så har hon tagit sig vatten över huvudet och många problem kommer allt närmare.

Charlotte flytta till Brighton för att få en nystart. Hon hoppas att kunna hålla huvudet högt. Och samtidigt så försöker hon komma över sin hjärtskärande förlust som hon drabbats av tidigare. Men Margot, den snygga gamla damen som bor på tredje våningen har andra planer för Charlotte. Hon vill att Charlotte ska konfrontera de som är jobbigt, så att hon kan gå vidare och våga umgås med människor igen. En dag får hon ett uppdrag av Margot. Hon ska gå runt i olika butiker i byn och handla hem saker till henne. På varje ställe så står det män som är vackra på olika sätt, men det är finns en som hon fastnar lite extra för.

Rosa jobbar i reklambranschen men bestämde sig för att säga upp sig och lämna London för att börja om efter de tog slut med hennes ex Max. Han kallar sig Max, men hette egentligen David. Hon upptäckte att han hade en familj sidan om deras förhållande. Det visade sig även att han hade två barn och när David (Max) och hon gjorde slut med honom så fick hon reda på att hans fru var gravid igen. Hon var helt ovetandes om att han hade haft affärer sidan om. Och Rosa berättade inte i heller för henne, hon ville inte slita i sönder en familj. Det var därför som hon hamnade i Brighton, där hon fick jobb i köket på Hotel Zanzibar som köksbiträde. Rosa tycker att hennes arbete är ansträngt och otacksamt. En dag efter jobbet möter hon ambulansen utanför huset där hon bor. Det gällde hennes granne Jo. Rosa fick därför ta hand om Jos tonårsdotter. Jos dotter Bea tycker att Rosa är duktig på att baka och laga mat. Hon får henne att tänka om det är mer än ett intresse. Det kanske kan leda henne till en egen restaurang en vacker dag. 

Författaren Lucy Diamond är väldigt bra på att beskriva miljöer och personer. Hon beskriver ett fint gammalt hus som ligger precis vid strandpromenaden. När jag läser detta så bli jag lite avundsjuk på dem som bor där. Tänk att kunna sitta i fönstret och titta ut över havet, höra havsbruset utanför fönstret. I boken så får man följa tre personer och deras olika historier. De är alla där av olika anledningar. Den ena följde med sin man som fick ett arkitektjobb. Den andra är där för att glömma en tragiska historia. Och den tredje är därför att hon upptäckte att hennes ex hade en familj sidan om deras förhållande. Hyresgästerna har bekymmer och vi får följa deras livsval och vägen mot nya vänskaper och relationer.

Den karaktär som jag fastnade lite extra för är den vackra fransyskan Margot i lägenhet nummer fem. Hon ville alla väl och hon hade bott i samma lägenhet i tjugo år. Hon hade sett människor komma och gå. En sommar i Brighton är en bok som jag kan rekommendera. Den har många fängslande karaktärer och en historia som får en att tänka varför gjorde den personen så för. Det är en mysig bok som jag hade kunnat ta med mig ut i solen en perfekt sommardag och bara njuta.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen