Bokhandeln för ensamma hjärtan – Annie Darling

Boken Bokhandeln för ensamma hjärtan är den första delen i en serie skriven av författaren Annie Darling. Det handlar om en bokhandel som ligger i en liten stad i England och är en av de få bokhandlarna som finns kvar. Posy som oväntat ärver bokhandeln är en mycket kunnig och kärleksfull person, och hon tar hand om alla som kommer in i hennes bokhandel. Men är hon redo att ta över den sjunkande bokhandeln?

Lavinia var ägare till bokhandeln som Posy jobbade i. Men efter en olycksam cykelolycka så dog hennes kära Lavinia. Posy och hennes bror hade nämligen bott hos Lavinia ända sedan deras föräldrar hade dött i en bilolycka.

Efter Lavinias bortgång får Posy reda på att det är hon som ärver den lilla bokhandeln, så hon tvingas att lägga undan sina kärleksromaner och istället mötas vardagen. Posy får inte bara en sjunkande bokhandel på halsen. Hon får också oönskad uppmärksamhet från Lavinias barnbarn Sebastian. Det blir en chockartat upplevelser.

Posy har ingen idé om vad hon ska göra med bokhandeln. Nina, Tom och Verity är hennes kollegor är numera hennes personal som hon ska chefa över. Hon vet att hon kommer ha svårt för att vara den bestämmande chefen. Men med en bokhandel som inte går så bra måste hon tänka om.

Hon ska göra om bokhandeln. Kunder ska bara kunna köpa kärleksromaner och allt som hör kärleken till. Hon och Verity börjar sätta upp en plan när Lavinias barnbarn Sebastian vill något helt annat. Det är nu resan med Sebastian börjar, när hon måste få honom att inse att det är hennes bokhandel och inte hans. Han vill nämligen omvandla bokhandln till att enbart sälja deckare.

Sebastian går henne på nerverna och han fattar inte att det inte kommer bli något med hans idé. När hon en dag sätter ner foten så blir Sebastian så besviken så han lämnar bokhandeln och de pratar inte med varandra på fler dagar. Det är då som Posy inser hur mycket hon verkligen saknar honom och att hon vill ha honom nära.

När han dyker upp igen så är Posy fast i kolkällaren för att en gammal skolkamrat till Sebastian har låst in henne där efter att ha förstört hela butiken genom att slänga färg överallt. Sebastian börjar bråka med sin vän och Posy får nog och börjar slå vännen med en bok. Det slutar med att vännen går därifrån. Tillsammans torkar Posy och Sebastian bort färgen. De börjar prata och hon berättar om sina planer för bokhandeln. Hon visar även runt honom i bokhandeln. Han märker då att det är något med henne. När de kommer till caféet i direktanslutning till bokhandeln så förändras något. Det finns helt plötsligt en stark dragningskraft mellan dem, men vågar någon av dem ta steget?

Det slutar dock inte där. Det som händer härnäst det får ni själva läsa. Detta är en fantastisk bok om kärlek, vänskap, böcker och livet. Kampen för att få en bokhandel att komma tillbaka till sina forna glansdagar. Men hur boken skulle sluta var inte självklart.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen