Vinterbröllop – Sarah Morgan

Boken Vinterbröllop är skriven av den brittiska författaren Sarah Morgan. Denna bok är en hjärtevärmande och förtjusande roman som utforskar det som är komplicerat i kärlek, vänskap och familj. Morgan har en berättarförmåga som gör berättelsen fängslande, men även hur hon smidigt väver samman karaktärernas liv.

Det stundar ett vinterbröllop i vintriga Aspen. Det är Maggie och Nicks yngsta dotter Rosie som ska gifta sig. Alla har sett fram emot detta bröllop. Ingen har dock en aning om att Maggie och Nick själva ligger i skillsmässa. Det blir därför påfrestande att verka lyckliga inför alla. Maggie vill absolut inte förstöra sin dotters bröllop med att berätta om skilsmässan.

Rosies äldre syster Katie är inte alls övertygad om att Rosie blivande man är rätt för henne. Hon intalar sig själv att hon bara gör det som är det bästa för sin syster, men är det verkligen det hon gör eller är hon bara olycklig själv? Rosie själv är störtförälskad i Dan men börjar bli lite osäker på vad hon egentligen vill. Bröllopet närmar sig och Rosie måste bestämma sig.

Samtidigt så kämpar Katie med sitt yrke som läkare och hon börjar tvivla på om hon fortfarande vill jobba som läkare. Detta efter en hemska incident som gjorde att hon blev rädd.

När Katie får reda på att hennes föräldrar ska skilja sig då rasar hela hennes värld. Hon går ut i skogen och går vilse. Hon möter en puma blir hon rädd. När hon överväger att springa därifrån hör hon en bekant röst bakom henne. Det är Dans vän Jordan som säger att hon ska stå stilla.

Jordan skrämmer bort puman och erbjuder Katie sin hjälp men hon vill inte erkänna att hon gått vilse. Hon tar dock emot hans hjälp när han berättar att det ska bli snöstorm. Han tar med henne hem till sin stuga men hon är väldigt osäker. Först har Katie taggarna utåt men öppnar upp sig allt mer. Hon berättar om sin frustration, varför hon inte vill jobba som läkare och varför hon hamnade i skogen. Under kvällen så blir kemin allt starkare mellan dem.

Kommer Katie att berätta för Rosie om att deras föräldrar ska skilja, eller kommer hon förstöra allt? Och kommer Katie någonsin att kunna släppa taget och sluta att vara den överbeskyddande storasystern?

Boken tar upp teman som förlåtelse, acceptans och kraften i andra chanser. Karaktärernas personliga utveckling och lösningen av deras konflikter lägger till djup i berättelsen och gör den till mer än bara en typisk semesterromans.

Med sina välutvecklade karaktärer, förtrollande miljö och engagerande handling är denna bok ett måste för fans av samtida romantik och de som letar efter en hjärtevärmande berättelse.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen