Stormsteg – Anneli Olsson

Boken Stormsteg av Anneli Olsson är den andra delen i Alva Bergman-serien. Alva jobbar inte längre på resebyrån Far & Flyg och hennes förhållande med Erik blomstrar. Hon tycker så mycket om honom. Hennes väninna Camilla hjälpte henne med ett receptionistjobb, så nu har hon jobb hela sommaren. Det är kanske inte hennes drömjobb men är det över sommaren och sedan till hösten tänker hon börja plugga.

Dagen är slut för Alva och hon är på väg hem från jobbet, då ringer Erik. När hon pratar med honom ser hon någon som står vi hennes port och personen ser väldigt bekant ut. Hon tror inte sina ögon. Det är Dominic som står där. Alva blev så chockad att hon fick ta stöd på väggen. Det var så många frågor han ville få svar på, så han frågade ifall han fick följa med henne in. Han ville inte att hon skulle svimma på gatan. Han följde med henne upp till lägenheten. Hon bjöd han på kaffe och han berättade vad han gjorde i Gävle. Han berättade även vad han kände och han hoppades att hon känner samma sak. Han sa till henne, “Du har väl inte glömt vad som hände mellan oss och hur vi kände för bara några månader sedan? Eller har du det? Jag var så säker på att vi delade känslorna och vore det inte för att vi bor i olika länder, kan jag inte tro annat än att det varit vi”.

Alva visste inte vad hon skulle göra. Hon hade känslor för Dominic men även Erik. Erik bor trots allt här men inte Dominic. När de sitter i vardagsrummet så berättar han att han inte kan släppa henne och han bara vill ha henne och ingen annan. Alva är kluven och vet inte vad hon ska säga. Han berättar att han stannar i två veckor.

Alva bestämmer sig för att inte berätta något för Erik. Det fanns andra nyheter hon ville dela med sig av till honom och bland annat att hon kommit in på kurserna hon sökt till hösten. Erik blev glad för hennes skull.

Eftersom hon är så glad för att hon kommit in på kurserna så ringer hon även Benni. Under deras samtal så ringer Dominic. Hon ringer tillbaka till honom. De bestämmer att de ska ses på måndag efter hon har slutat jobbet. Erik får till sist reda på att Dominic är i Sverige genom ett Facebook-inlägg. En bild där Alva står och hånglar med Dominic. Det var Camilla som hade råkat lägga upp den när hon var full. Nu kommer även Alva och Camillas vänskap i gungning. Kommer Alva att ta sig ur detta eller kommer det bara bli värre?

Det är hjärtskärande att få följa Alvas drama och se att hennes misstag som påverkar hennes förhållande med Erik. Efter en resa till Norge för att träffa sin vän Benni får hon lite mer klarhet i vem hon till slut vill vara med. Men kommer hon kunna rädda det förhållandet med den hon vill vata med eller är det försent?

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen