Zack – Mons Kallentoft & Markus Lutteman

I boken om Zack får man möta den tjugosjuårige kriminalinspektören Zack. Hans karriär inom Stockholmspolisen har gått spikrakt uppåt. Han är verkligen en driven kriminalinspektör men på nätterna lever han ett helt annat liv. Han försöker fly från verkligheten genom att använda droger. Hans missbruk går mer och mer utöver jobbet, då han festar långt in på morgonen. Han vet att han inte kan fortsätta att leva på detta sätt, men minnen från hans barndom driver honom mot det mörka.

Samtidigt som Zack kämpar med sitt drogmissbruk så vill en internutredare prata med honom. Dessutom försöker han och hans kollega Deniz lösa en mordvåg som kan betecknas som en av dem värsta i svensk kriminalhistoria. Det börjar med att fyra asiatiska kvinnor hittas mördade i lägenhet i en förort till Stockholm.

När Zack kommer till brottsplatsen är det ett blodbad med fyra döda kvinnor. I lägenheten hittar man flera bevis. Bevis som visar att de mördade kvinnorna är prostituerade. Bevisen leder även till en thailändsk massagesalong. Kvinnan som ringde om morden i lägenheten jobbar på massagesalongen. Zack och hans kollegor får dock inte så mycket svar av kvinnan och dessutom verkar hon rädd för någon.

Trots Zacks drogmissbruk och mörkret efter sin mammas död, så kämpar han med utredningen. Hans mammas död är förresten något mer än bara ett vanligt dödsfall och detta försöker Zack undersöka. Vid sin sida finns kollegan Deniz. Hon är den som hela tiden påpekar att han måste ta han om sig själv. Hon misstänker även att han håller på med något men kan inte riktigt sätta fingret på det. Han ser nästan alltid sliten ut och ibland ser det ut som om han inte har sovit på flera dagar.

Zack ville bli polis för att kunna hitta sin mammas mördare. Och för att han ska kunna bekämpa mörkret (hans mammas död) och alla tankar, så använder han droger för att kunna fungera. Drogmissbruket drar han dock bara längre ned i mörkret. Det blir svårare och svårare för honom att sköta sitt jobb och lösa morden på de prostituerade kvinnorna i lägenheten.

Kommer Zack och hans team att lyckas lösa morden? Varför blev kvinnorna mördade? Kommer de att gripa mördaren eller mördarna som ligger bakom? Och, klarar Zack av att leva sitt dubbelliv utan att riskera att bli påkommen och kanske till och med bli avskedad?

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen