Strandhotellet – Christina Olséni och Micke Hansen

Boken Strandhotellet är den fjärde delen deckarserien som utspelar sig på Falsterbonäset. Ännu en gång lyckas författarna Christina Olséni och Micke Hansen att hitta balansen mellan humor och allvar. Denna bok börjar med en död föredetta båtägare som skapar uppståndelse mitt på ljusa dagen.

Ragnar från fyrklövern (han, Egon, Elisabeth och Märta) har köpt en segelbåt. Han har ingen vidare segelvana. Därför anställer han en kapten för han ska kunna ta hela fyrklöver på en tur till Dragör. Under båtresan upptäcker Ragnar och Egon den föredetta ägare Gustav Sparre död ombord på båten och måste ta itu med det innan Elisabeth och Märta upptäcker den döda kroppen. Egon övertalar Ragnar att de ska slänga Gustav Sparres kropp överbord. Ett beslut som får oanade konsekvenser.

När de är tillbaka i Skanörs hamn så blir det en stor uppståndelse. På väg in i hamnen så ser de flesta hur en människokropp släpas efter båten. Ännu en gång har en Egons smart idéer inte varit lyckats lösa ett problem.

Det visar sig tämligen snart att Gustav Sparre inte dött en naturlig död. Skanörpolisen får plötsligt ett komplicerat spaningsmord på halsen. Det blir poliskollegorna Mårten och Lisa samt åklagaren Fredrik som måste ta sig an utredningen och hitta mördaren. Redan i början av polisutredningen blir Lisa sjukskriven på grund av sin graviditet för hennes svåra foglossning. Då blir det upp till bara Fredrik och Mårten att lösa fallet. Fredrik som redan är sjukskriven försöker ändå assistera Mårten i polisutredningen.

Förutom att Egon redan är indragen i polisutredningen efter sin smart idé med att kasta Gustav Sparre överbord, så blir det inte enklare för honom. Han börjar nämligen nätdejta under aliaset “En charmör från Skanör” och kvinnan han träffar leder rakt in i polisutredningen. Egons dejt hittas nämligen död och han bli ännu mer indragen i redan rörig polisutredning.

Fredrik inser bland annat att manschettknappen som är bevismaterial så vet Fredrik att Egon varit i farten igen. Det med Fredrik vet med all säkerhet är att det är inte Egon eller för den delen Ragnar som har mördat Gustav Sparre.

Vem är det då som mördat Gustav Sparre? Och vem har mördat Egons nätdejt? Det finns många frågor och lösa trådar som måste få svar och knytas samman.

Billund som är Mårtens chef ringer honom och säger att han ska få hjälp från polisen i Malmö. Det blir en gammal kursare till Mårten, men han vill inte jobba med honom eftersom han ser ned på Mårten. Samtidigt kommer Egon upp på polisstation. Han erbjuder sig att hjälpa Mårten med polisutredningen. Mårten är dock osäker men ser ändå en möjlighet att slippa jobba med sin föredetta kursare till besserwisser.

Strandhotellet är en rolig deckare med mer fokus på karaktärerna än morden som sker. Jag tycker om att författarna Christina Olséni och Micke Hansen gör dessa böcker så lättsamma. Morden finns hela tiden i bakgrunden samtidigt som man får man följa karaktärerna i sina privatliv som inte alltid är en dans på rosor. Detta är en bok med mycket humor och charm, och en bok som jag gärna läser om igen.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen