Ryttaren – Christina Olséni och Micke Hansen

Tredje boken i serien om polisen i Falsterbo heter Ryttaren som skriven av Christina Olséni och Micke Hansen. Denna gång sker ett mord inför stor publik på Falsterbo Horse Show. Precis som tidigare blir det mordutredning med många humoristiska inslag. 

Falsterbo Horse Show är årets höjdpunkt för alla inom svensk ridsport. En av förhandsfavoriterna är Leopold Gyllenstierna. Han rider in och tar emot folkets jubel, men efter tredje hindret händer något. Leopold faller av sin häst och ligger livlös kvar på marken. Det konstateras snabbt att han är död. Det blir kaos på platsen med tanke på hur många som fanns i publiken. Det visar sig senare att Leopold inte har dött en naturlig död. 

Det blir än en gång Skanörspolisen med Mårten Lind och Lisa Stark som får i uppgift att lösa mordet. Det blir en rörig utredning med många konfliker både familjära som affärsmässiga. Mårten och Lisa gör sitt bästa för att hitta vem eller vilka som mördat Leopold.

Fyrklövern med Egon, Ragnar, Elisabeth och Märta vävs såklart in i historien på ett humoristiskt sätt. Vi får fortsätta att följa deras liv. Bland annat så fortsätter gnabbet mellan Egon och Elisabeth, då hon bjuder hem sin ungdomskärlek François från Paris. Detta gör Egon svartsjuk men inget som han vill kännas vid. Trots att både han och Elisabeth borde inse att de har känslor för varandra.

Bara en kort tid efter mordet på Leopold så dör ytterligare en person som är relaterad till ridsporten men även Leopold. Det är Benny Hägg även kallad Spiken som dör knall fall på After Ride och även denna gång inför många människor. Det utbryter kalabalik ut i lokalen. Är de ytterligare ett mord eller är det bara Bennys dåliga hjärta som spökar? Får Mårten, Lisa och Fredrik ytterligare ett mord på halsen? Sommarsemestern känns plötsligt väldigt avlägset.

Olséni och Hansen har ännu en gång lyckats kombinera både spänning och humor. Det blev många skratt och mycket glädje. Samtidigt som det balanseras upp med allvar genom mord och polisiärt arbete. Boken kan jag varmt rekommendera till dem som vill läsa en deckare men inte av det tyngre slaget.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen