Albino – Mons Kallentoft & Anna Karolina

Den sjätte boken i Zack-serien, Albino skriver Mons Kallentoft även denna med Anna Karolina. Denna gång får man följa med när de hittar en död man i novembersnön. Mannens ena armen är av huggen vilket har lett till att han har förblött. Zacks privatliv är inte så lätt, relationen med Hebe blir alltmer komplicerad eftersom han tror att hon är hans syster. Som en blixt från klar himmel, så hänger hennes liv på honom. Då händer något som inte får hända.

Zack måste alltså denna gång försöka motstå sin flickvän Hebe som han tror är hans syster. Han älskar dock henne mer än vad en bror ska göra. Hebe har ingen aning om att de är syskon och han vet att de är dumt att han har inlett ett sådant intim förhållande med henne. Han har dock svårt att motstå hennes vackra ansikte, hennes långa svart hår och hennes mjuka kropp. Han bestämmer sig dock för att de inte ska träffas mer. Han undviker hennes sms och när hon ringer. Han inser ändå att förr eller senare måste han prata med henne.

Det händer något som får honom får honom att släppa problematiken med Hebe. Polisen får in ett tips av en motionär att det ligger en man precis vid en motionsslinga. När de kommer till platsen ser de att det är en man utan arm. Han är vit som snö, då han är en albino. Samtidigt som de försöker att hitta den som mördat mannen så försvinner även en kvinna som är albino. Hennes mamma säger att hennes dotter inte hade kommit hem efter sin modevisning kvällen innan.

Zack och hans kollega Deniz åker dit för att prata med mamman. Det visar sig att de hade flytt från Tanzania för många år sedan. Det gjorde de för att hennes barn Glory och Gambas var utsatta eftersom de är albinos, och deras ben ansåg ge andra lyckan och välgång. Hon berättar att de tog hennes son och att deras egna farbror Godfrey var inblandad i det. De hittade senare bara hennes son överkropp. Efter att de hade förhört Glorys mamma, så måste de nu hitta ytterligare en person. Det hoppas att de hittar henne levande, så det inte händer samma sak som med mannen de hade hittat i skogen.

När de kommer allt närmare sanningen så kidnappas Zack. Då ber dig Adbula om hjälp, som är Zacks barndomsvän. Han tar sig hem från Thailand för att ställa upp på Zack. Han känner dock paniken i bröstet. När han är framme i Stockholm så står där flera poliser och väntar på honom. Han funderar på vad han ska göra, för han ser inte Deniz någonstans. Paniken börjar komma igen men vart ska han springa. Han kolla efter andra vägar. Han hinner inte särskilt långt förrän polisen har honom. Väl på stationen träffar han Deniz. Hon och Douglas berättar tanken med att sätta Abdula i fängelse och att han måste infiltrera sig och komma nära Ringo Imamu. Detta för att kunna hitta Zack.

Zack sitter alltså kidnappad och kan inte göra så mycket men med honom har någon mer. Tillsammans försöker de att rymma men de misslyckas. Zack får även reda på att hans “bror” Abdula sitter i fängelse för att hjälpa honom.

Det blir ännu mer komplicerat när allt fler blir inblandade och även den nya rättsläkaren. Det visar sig nämligen att hennes son är tillsammans med en av medarbetarna som troligtvis är inblandad fallet med den mördade mannen i skogen och Glorys försvinnande. Kommer de att hitta Glory och Zack? Och varför blev han kidnappad? Överlever Zack så han kan berätta för Hebe att de är syskon?

Ännu en gång har Mons tillsammans med Anna Karolina skrivit en väldigt spännande och bra deckare som håller en på spänn från sida till sida. De lösa trådarna blir allt fler för varje kapitel och det är svårt att tro att de ska binda ihop alla till slut. Det lyckas de alldeles utmärkt med och det blir en minst sagt oväntad gärningsman.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen