Himmelska eldens stad – Cassandra Clare

I Himmelska eldens stad har Clary, Jace och deras vänner fått ett uppdrag att stoppa Clarys onda bror Sebastian från att öppna porten mellan demonvärlden och människovärlden. Efter en flodvåg av attacker anses New York inte längre vara säkert och skuggjägare drar sig tillbaka till sitt hemland Idris.

Det verkar som om det enda sättet att stoppa Sebastian är att använda den himmelska elden som strömmar genom Jace ådror, men Jace har svårt att kontrollera elden inom sig, än mindre att använda den som vapen. Sebastian är fortfarande fixerad vid Clary, men det kan vara att Jace verkligen förstår dårskapen hos sin skenbroder.

Detta är den sjätte och sista boken i Mortal Instrument-serien som bygger vidare på Cassandra Clares andra romaner om skuggjägarna. Hon gör detta på ett sätt som kommer att vara helt tillfredsställande för fans men kanske förvirrande för alla andra.

I den Himmelska eldens stad så förverkligas romanserna och actionscenerna blir mer ingående. Boken är så intressant att man vill läsa hela boken från början till slut för att veta vad som händer med alla karaktärer. Man vänjer sig vid konventionerna och det bli en behaglig känsla genom boken gång. Efter de fem tidigare böckerna så är strukturen i den här berättelsen mer bekant, lite som en gammal vän.

I enlighet med dessa konventioner är denna sista bok av Mortal Instruments inte kortfattad till handlingen. Den pendlar mellan action och romantik. Karaktärerna må slåss mot den ondskefulle Jonathan Morgenstern, men de hinner ändå bekymra sig om sina egna romantiska problem.

Himmelska eldens stad inleds med ett dubbelmord, och den första huvudpersonen förlorar sitt liv på de första 150 sidorna. När romanen avslutas är det inte det enda. Känslomässig omvälvning orsakad av älskad karaktärers död?

Med de sagt så är Himmelska eldens stad en bra bok. Cassandra Clare skrivande är slagkraftigt och hon känner sin värld utan och innan. Karaktärerna talar med trovärdiga röster, och dialogen räcker för att få dig att skratta högt mer än en gång. Handlingen gör boken till en riktigt bladvändare, och även om man vet att man kan förvänta sig vändningar, så är själva avslöjandena en överraskning.

För att man ska förstå något av denna bok Himmelska eldens stad så måste man ha läst de andra böckerna i serien. Om man inte är bekant med de andra böckerna så kan de vara svårt att förstå denna sista bok.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen