Badhytten – Christina Olséni & Micke Hansen

Boken Badhytten är den första i serien om en rad mord i Falsterbo. Det är Christina Olséni och Micke Hansen som tillsammans har skrivit denna komiska deckare. Boken blandar både värme och dramatik, som spänning och mycket humor. Stundtals kan man inte sluta skratta.

Egon och Ragnar som är bikaraktärer i boken ska ut på en tidig golfrunda. De “tjuvspelar” på Falsterbo Golfklubb. Denna morgon är de dock inte själva, även Elisabeth och hennes syster Märta är ute på en runda. Det ser ut att bli en fantastisk dag på golfklubben, men plötsligt avbryts golfrundan för vännerna Egon och Ragnar. De gör en fasansfull upptäckt på hål två i en bunker. Där hittar de nämligen golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död.

Efter att ha vägt fram och tillbaka sinsemellan så ringer Egon sin brorson Fredrik som är åklagare, eller i dagsläget en sjukskriven åklagare. Fredrik vill att de omgående ska ta sig ifrån golfklubben och ta med sig Elisabeth och Märta. Vännerna Egon och Ragnar tycker dock synd om Silfverstolpe och vill inte lämna honom där ensam i bunkern. Egon få då en genialisk idé att de ska flytta honom till hans kontor på glofklubben. Det slutar inte där utan de bägge försöker även iscensätta att det ska se ut som ett självmord. När Fredrik blir inte särskilt glad när han upptäcker detta.

Detta blir startskottet på en mordutredning utöver det vanliga. Fredrik som vet om att Egon och Ragnar hittade Silfverstolpe i bunkern och inte på kontoret. Det gör att han måste undanhålla detta för utredarna Mårten och Lisa men även hålla Egon och Ragnar utanför utredningen.

Trots att Fredrik är sjukskriven efter sin skillsmässa vill hans chef Billund ändå att han ska assistera Mårten och Lisa i utredningen. Mårten har varit polis i Falsterbo länge och har fram till mordet haft en lugn tillvaro som polis. Detta har gjort att han erbjudit tjänster inom bygg och renovering till boenden på orten. Lisa är ett friskt nytillskott som följer sina polisära arbetsuppgifter till punkt och prickar.

Eftersom det inte är ett självmord så blir det en mordutredning som loja Mårten och vassa Lisa ska lösa. Vem hade så mycket emot Silfverstolpe så vederbörande ville ha ihjäl honom? Kan de hemliga casinoplanerna ha något med mordet att göra? Och, lyckas Fredrik att hålla Egon och Ragnar utanför utredningen?

Jag var fast från första sidan och jag hade svårt att sluta läsa. Och inte bara sluta läsa utan jag hade även svårt att sluta skratta. Det var svårt att gissa vem mördaren var och det gjorde att jag ville fortsätta läsa för att få reda på vem det var.

Sammanfattningsvis är Badhytten av Christina Olséni och Micke Hansen en mycket läsvärd bok. Den är lika spännande och gripande som den är rolig. Karaktärerna bidrar verkligen till historien på olika sätt. Jag rekommenderar verkligen att läsa denna.

Mitt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen